lördag 24 juli 2010

Filmen Snabba Cash.

Innan vill jag bara nämna att jag inte har läst boken som ligger till grund för själva filmen.

Så nu kan vi börja: Snabba Cash en gangsterfilm där vi få följa JW (Joel Kinneman) som är student på handels i Stockholm, han älskar att hänga på Stockholms inneställen med Bratzen, Stekarna och vad de nu kallas. Det är flashiga kläder dyra drinkar och coola parties.

Men JW är bara en "vanlig" Norrlandsgrabb utan rika föräldrar så han måste sälja tentamen till lata brats och köra svarttaxi om nätterna för att få ihop cashen till sitt dyra uteliv. Genom taxijobbet kommer han i kontakt med Jorge som har ett stort jobb på gång. JW blir genom löften på "Snabba Cash" indragen i det hela och självklart blir det inte så som han tänkt sig.

Filmens ämne och story har såååå mycket potential men det var en snarkfest utan dess like, kanske allt var autentiskt, kanske det är så gangsterlivet är men som movieupplevelse var det en trååååkig film. Efter 40-50 min började vi spola genom den för att få ett snabbare slut på eländet. (Spolar sällan vart tionde år kanske)

Om man vill se något med spänning på svenska se "Män som hatar kvinnor" så slipper man sitta och bli irriterad på varför svenska produktioner måste vara så tråkiga. (Jaja jag vet att Män som hatar kvinnor är en Dansk/svensk prod).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar